Home SHENDETI Pas leximit të kësaj, kurrë nuk do te vendosni letrën higjenike në...

Pas leximit të kësaj, kurrë nuk do te vendosni letrën higjenike në Wc.

48
0

Kur ne jemi në një tualet publik ose në një kafene, shumica e njerëzve vendosin letër higjienike në vendin e tualetit duke menduar se jemi të mbrojtur nga bakteret, por në fakt ndodh e kunderta.

Megjithëse higjiena në tualetet publike nuk është e lartë, nuk duhet të vendosni letër higjienike në tualet. Mund të duket si një ide e mençur, por jo! Ju jeni në rrezik më të madh për të marrë një bakterial ose infeksion. Por mos u shqetësoni, sot ju do të mësoni pse kjo është një ide e keqe dhe çfarë duhet të bëni.

‘Mbulimi i vendit te tualetit me letër higjienike mund të shkaktojë një sërë infeksionesh virale dhe bakteriale’ – thonë ekspertët e institutit ‘NYU Langone Medical Center’. Një studim i Departamentit të Mikrobiologjisë zbuloi se pas lëshimit të ujit, spërkatjet mund të fluturojnë lartësi deri në dy metra dhe kështu të hedhin larg të gjitha bakteret rreth nesh. Në ato pika janë të fshehura shumë baktere fekale që përfundojnë në letër higjienike.

Çfarë duhet të bëni në vend të kësaj?
Ju mund te vendosni letra higjenike personale ne tualet qe mund ti merrni nga canta juaj.
Ju mund te qendroni ne ‘squat position’(pozicionin e mbledhur),pa u ulur ne tualet,menyre kjo per te shmangur bakteret.

Burimi: /urdoca.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/