OBSH tregon se kur do te kthehemi ne normalitet dhe do marr fund pandemia

0
395

Megjithese kemi tre muaj qe po merremi me pandemine e COVID-19, ende eshte e paqarte se kur do te na kthehet normaliteti.

E keshtu ne lidhje me kete OBSH ka bere nje perllogaritje se kur do te na zhduket koronavirusi.

Doktoresha Soumya Swaminathan është shprehur për CNN se jeta normale nuk do të kthehet para vitit 2022. dhe ky mund te jete nje paralajmerim per ata qe pyesin.

Specialistja e OBSH ka thene: “Vetëm në vitin 2022 do të ketë mjaftueshëm persona të vaksinuar për të zhvilluar imunitet”.

Ndersa vaksina do te jete e disponueshme shume me perpara por mendohet se efekti i saj nuk do te jete i menjehershem pasi qe edhe kerkon kohe per tapatur nje prodhim masiv.