Nxënësi i klasës së parë mëson se shoku i tij më i mirë ka kancer. Ajo që ai bën të prek zemrën.

Edhe pse dy djemtë janë vetëm në klasën e parë tani, miqësia e tyre është e fortë dhe do zgjasë për vite. Kur Zac u diagnostikua me një leuçemi të përhapur me shpejtësi, Vincent u përpoq të kuptonte se çfarë po kalonte shoku i tij, dhe më e rëndësishmja, çfarë mund të bënte për ta ndihmuar atë. Kjo formë e kancerit është veçanërisht vdekjeprurëse për shkak se është në rritje të shpejtë dhe ndikon në mënyrë specifike në qelizat e bardha të gjakut që zakonisht i japin trupit një mbrojtje kundër sëmundjeve . “Si një prind ju doni të siguroheni që asgjë të keqe kurrë mos i ndodh fëmijës tuaj”, tha nëna e Zac. Pavarësisht se kishte shpenzuar shumë kohë në spital, Zac pothuajse nuk humbi kurrë një ditë të shkollës dhe pothuajse gjithmonë ecte me një buzëqeshje të madhe. Gjatë gjithë kohës, shoku më i mirë i Zac, Vincent kur mësoi se trajtimi ishte i shtrenjtë, ai ndihmoi mamanë e tij të bënte shami për të shitur si një mjet për mbledhjen e fondeve. Bëri e më shumë se 200 dollarëve nga shitjet, dhe ishte i etur të ndihmonte shokun dhe familjen e tij në çfarëdo mënyre që mundte. Kur Vincent mësoi se Zac do të humbiste flokët për shkak të kimioterapisë, ai vendosi të bashkohej me mikun e tij në solidaritet duke rruar flokët e tij. Duke ecur në klasë me një çorapë që mbulonte kokën, ai e befasoi klasën e tij dhe tregoi stilin e tij të ri të flokëve. Kur u pyet se çfarë kuptimi kishte miqësia ishte për të, Vincent thjesht u përgjigj: “Një gjë e bukur.” Zac ishte me fat që ka një mik që do të qëndrojë pranë përgjithmonë.

Burimi: Relieved
©gatuajshendetshem/a.c./

You may also like...

Leave a Reply