Home SHENDETI Një nxënës vjen në klasën i pa larë, por ja pse kjo...

Një nxënës vjen në klasën i pa larë, por ja pse kjo mësuese e çon tek dollapi!

35
0

Të jesh mësues nuk është punë e lehtë. Përveç orëve të gjata që shkojnë përtej ditës së shkollës, mësuesit mund të ballafaqohen me barrën emocionale studenteve te pakujdesshem. Pasi pa shumë fëmijë qe vinin në shkollë të palare, të paaftë dhe pa nevojat e duhura, një mësues vendosi të bënte diçka për këtë.

E gjitha filloi kur një përdorues i Reddit i cili njihet me emrin Terevok, ka postuar një lidhje te aftesise gjeniale te gruas se tij.

Gruaja është mësuese ne nje kopesht femijesh. Një çift mesuesish krijuan nje ‘dollap te rehatshem’ në shkollën e tyre për fëmijët e varfër duke sjelle furnizime higjienike dhe rroba.Të gjitha donacionet e bazuara.

‘Dollapi i rehatshem’ është në thelb një raft që mban artikuj të dhuruar që nxit nxënësit të marrin nëse është e nevojshme. Produktet si deodorante, shampo dhe sapune janë disa nga artikujt e shumtë që radhiten në rafte.

Sipas Qendre Kombetare te Femijeve te Varfer,shumë fëmijë jetojnë në familje me pak të ardhura.Edukimi prindëror dhe punësimi, raca / etnia dhe faktorë të tjerë lidhen me përvojën e pasigurisë ekonomike.

Nuk u desh shumë kohë qe postimi i Terevok u be viral, dhe së shpejti u pa më shumë se 1.5 milion herë.

Disa përdorues të tjerë Reddit treguan histori të tyre lidhur me varfërinë e fëmijëve.Terevok ndau pak për veten …”Unë kam dëgjuar tregimet e fëmijëve te cilet ishin shume te lumtur te kishin veshje te reja pa njolla. Zemerthyer dhe i frymezuar në të njëjtën kohë. Si dikush që rritet i pa pastrehë nga mosha 11-17 vjeç, unë e lija pas dore shkollën shumicën e kohës, sepse unë fjalë për fjalë kisha vetëm 2 këmisha dhe 2 pale pantallona për tërë vitin dhe kjo ishte e turpshme. I kënaqur qe këto shërbime janë aty për të tjerët ,duke përjetuar atë që ndjeva. Mirënjohja është e pafundme. ”

/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/