Epidemiologu zbulon atë që se ka pranuar askush: Disa do qajnë, do vazhdojë deri në…

0
480

Nëndrejtori i ISHP, epidemiologu Dritan Ulqinaku ka theksuar se vendi ynë aktualisht ndodhet në pikun e pandemisë së COVID ndaj ne duhet te kemi me shume kujdes dhe te jemi vigjilent.
Ulqinaku thotë gjithashtu se ky trend shifrash të larta do të vazhdojë edhe për disa kohë, por nuk do të ketë rekorde të tjera ndaj pergatituni per nje pik dhe me te larte nese nuk kujdesemi.

Situata është në raport me numrin e personave pozitiv që fatkeqësisht ka ardhur në rritje ndaj nuk eshte koha me qene te pakujdesshem.

Nuk shoh ndonjë fr ikë imediate. Është problemi i stafit më shumë se sa i ambienteve. Nuk pres ndonjë boom rastesh, ky trend do të vazhdojë edhe për disa kohë, mund ta menaxhojmë duke mos kaluar në mbingopjen e spitaleve. Është një trend normal i një jete normale meqë çdo gjë është hapur.

Jemi në kohë të çuditshme, më vonë disa do të qeshin disa do të qajnë. Nuk kemi më shanse të kthehemi më pas.

Secili prej nesh duhet të jete i ndërgjegjshëm.

Me një higjienë të maskës e duarve je 90% i mbrojtur.

Ruani distancimin social dhe tregoni kujdes dhe tregohuni vigjilent.