Mjeku Shqiptar flet nga Anglia per koronavirusin : Ja se cfarë duhet të bëni me patjeter direkt pasi të merrni frutat dhe perimet nga dyqani

0
643

Mjeku i njohur Ardian Fandi është mjek në një spital në Londër dhe gjatë fjalës së tij foli në lidhje me situatën aktuale të koronavirusit në Britani. Ai u shpreh se ndryshe nga Britania, masat e marra nga Shqipëria janë të duhurat dhe kjo ka bërë që ne të kemi numër të pakët të të prekurve.

Ai u shpreh se:“Ne jemi një vend i varfër dhe u treguam më më shumë të zgjuar se shumë vende të tjera. Ndërsa Anglia është e pasur dhe në këtë rast nuk u treguar e zgjuar”.

Ai thote se:“Masat këtu janë më të lehta, por masat e buta po tregojnë se si po përhapet sëm. undja. Unë po marr shumbull Londërn, e cila është 3-fishi i Shqipërsisë, ju keni bërë një super punë me orën policore (u referohet masave). Po të shikosh sa kanë vd. ekur në Londër dhe në Shqipëri ka shumë diferencë.

Unë them që virusi do të përfundojë nëse respektojmë masat dhe qëndrojmë të mbyllur.

Për fat të keq një person nuk shfaq shenja, por duke mbajtur karantinën për një kohë që është e nevojshme, përhapja mund të minimizohet. Ju lutem rrini në shtëpi, ju lutem mbani higjenë. Çdo kokërr molle, domateje, pastrojeni dhe më pas futeni në shtëpi”, tha mjeku.

Duhet te jemi te durueshem dhe te ruajm pastertin duke perdorur maskat dhe dezinfektuesit.