Mjeku italian jep lajmin që sjell gëzim tek ne: Nuk ka valë të dytë të Covid-19, ja përse…. qetësohuni

0
895

Virologologu italian Fabrizio Pregliasco i Universitetit Vita-Salute i San Raffaele ka thene se nuk do te kete vale te dyte kete here pritet qe te infektuarit ta kalojne me lehte dhe mos u shqetesoni ndaj rrini te qete.

Virologu italian jep shpresë dhe thote qe duhet ta merrni kete pune pa stres se me shume do ju lodh stresi se sa virursi nga 800 te infektuar vetem 4 prejt tyre kane nevoj per sherbim spitalor ndaj rrini te qete se do ta kalojme.

Me ‘ringjalljen’ e inf eksioneve javët e fundit, në lidhje me valën e dytë, gjithçka, sipas virologut, do të varet nga monitorimi i rasteve të reja dhe ndjenja e përgjegjësisë kolektive.

Në lidhje me rikthimin e nxënësve në shkollë, virologu Italian u shpreh se, pavarësisht se mendohet që fëmijët janë rezistent ndaj Covid, gjithsesi rihapja e shkollave do të jetë ‘një test stresi’ për të gjithë, për autoritetet e shëndetit dhe familjet.

Teksa ditët e fundit numri I rasteve të reja ka filluar të rritet, sipas Pregliasco, kontrolli I këtyre rasteve, janë basti i së ardhmes së afërt, duke marrë parasysh edhe mbërritjen e sezonit të gripit.

Jemi optimist dhe shpresojme se do behet me mire ndaj ruani qetesine dhe ruani distancimin social dhe ndiqni rregullat.