Më tha gjyshja të fusja dicka në lavatrice/ Ti bën rrobat dritë moj bijë: Kur e pashë mbeta pa mend

0
1449

Një nga problemet më të mëdha të femrave, por jo vetëm është lavatriçja.

Sa herë ju ka ndodhur që ajo nuk i lan rrobat mirë dhe për ju shtohet më shumë dh.embja e kokës sepse kërkoni një zgjidhje të shpejtë.

Ashtu siç ç’do gjë ka një truk edhe lavatriçja e ka të sajën për të larë më mirë, për të larë sa më pastër dhe për të pasur sa më shumë jetë-gjatësi.

Ndaj dhe ne kemi vendosur që, ne kete artikull do te lexoni cila te cilat do j’u ndihmojnë te lani me mire rrobat ne lavatriçe:

Metoda e parë.
Nese e mbushni lavatricen plot e perplot, rrobat tuaja nuk do te lahen mire ndaj keshillohet t’a mbushni deri ne 80%:

Është një nga këshillat që edhe tekniku i lavatriçes do t;ju japi sa herë që ju ta pyesni se pse ajo nuk po punon mirë dhe se pse nuk i lan rrobat mirë.

Çdo femër tenton të fusë sa më shumë rroba, por kjo nuk ju ndihmon aspak, pasi në vend që ju të merrni rroba të lara, ju do të merrni të kundërtën: Rroba të lara dhe një lavatriçe që do të punojë akoma më keq.

Metoda e dytë.
Fusni nje top tenisi nese i thani rrobat ne lavatrice sepse kjo gje do t’i mbaje rrobat me te lemuara dhe me te buta:

Po, kjo mund t’ju duket shumë e çuditshme, por ne e kemi provuar vetë. Është e lehtë të gjesh një top tenisi dhe sapo e provuam këtë këshillë, ne u mrekulluam pasi rrobat ishin kaq të buta sa që ngjanin sikur ju vinit kokën në një top pambuku.

Metoda e tretë.
Perpiquni te mos e kaloni kurre temperaturen 60 grade:

Edhe lavatriçja ka kushtet e saj dhe temperatura mbi 60 gradë ia shkùrton jetën pasi është një temperaturë që i shkakton “st.res” lavatriçes në çdo proces dhe në çdo pajisje të saj, ndaj dhe këtë temperaturë kalojeni sa më pak.

Metoda e katërt.
Nese doni qe rrobat te mbesin te buta i hidhni uthull te bardhe:

Këtë e kemi thënë më parë, por ngaqë jep një ekeft të mrekullueshëm, nuk rreshtim dot duke jua këshilluar. Një nga metodat që na kanë garantuar rroba super higjienike dhe të pastra është metoda e uthullës së bardhë.

Atë e keni të gjtihë në shtëpi dhe ka kosto shumë të ulët. Vetëm hidhni uthull të bardhë kur lani rrobat dhe do të shikoni nj ndryshim aq të madh sa nga qejfi do të na falënderoni.

Metoda e pestë:
Perdorni kripe nese deshironi te keni rroba me te bardha:

Kripa përdoret edhe për të larë enët e gatimit apo sende të tjera pasi ka një përqindje të lartë të jodit të tretur në të dhe garanton higjienë dhe pastërti.

Nuk ju kushton asgjë që të hidhni pak kripë gjatë larjes pasi jo vetëm rrobat do t’ju bëhen më të pastërta, por edhe tubat e lavatriçes do të pastrohen nga të gjitha papastërtitë duke ia shtuar më shumë jetën mjetit tuaj larës.