Home TE NDRYSHME Lexoni dhe qeshni! Këta janë fshatrat me emrat më të “pi sët”...

Lexoni dhe qeshni! Këta janë fshatrat me emrat më të “pi sët” në Kosovë edhe Shqipëri

509
0

Ne shqiperi gjithmon ka cudira por te cuditshem jane dhe emrat e disa fshatrave dhe nuk dihet se cfare kuptimi kane dhe se si eshte kuptimi i tyre i vertet.

Te gjithe habiten me emrat e tyre duke filluar nga jugu ne veri e deri nga Shqiperia ne Kosove.

Ne kemi listuar me emrat te ketyre fshatrave qe jane te cuditshem.

Vithkuqi – Korça

Kurveleshi – Tepelenë

Gjylekar – Viti

Muqibab – Gjilan

Kuqan – Elbasan

Qinam – Erseke

Symize – Tepelenë

Mize – Lushnje

Bubullime – Lushnje

Llukar – Prishtinë

Leshnje – Skrapar

Kakardhiq – Lezhë

Kaqibeg – Podujevë

Skorobisht – Prizren

Neperbisht – Suharekë

Makresh – Novoberd

Qyqylagë – Lipjan

Ngucat – Malisheve

Bithuq – Diber

Muqiverrc – Kamenic