Lë pa fjale mjeku Pëllumb Pipero : Mjaft më, 1 person i prekur nga Koronavir’usi nuk duhet që të rrijë

0
4700

Mjeku i mirenjohur Pellumb Pipero eshte shprehur se jo secili person i prekur nga covid-19 duhet te izolohet.

Ai gjate fjales se tij per perhapjen me tej ka thene se jo cdo person qe ka rezultuar me coivd duhet te karantinohet vetem ne rastin ku njeriu ka simptoma te renda.

Mjeku ka kujtuar se personi qe del pozitiv por ska shenja nuk ka pse te qendroje ne Spital por vetem te mbaje maske.

“Në raste kur kemi të bëjmë me një person kontakti, pa shenja klinike, për mua të vendosi maskën dhe të vijojë aktivitetin. Të gjithë duhet të respektojmë udhëzimet që dalin nga ekspertët.

Shumë pak mund t’ua kalojnë sëm. undjen të rriturve. Nuk duhet të vendosim fëmijët në panik. Ta heqim mendimin izo’lim për fëmijët. Pra, duhet ta shikojmë rast pas rasti”