Home SHENDETI Ky është fruti antioksidant më i fuqishëm, kuruesi i mëlçisë, dhe ka...

Ky është fruti antioksidant më i fuqishëm, kuruesi i mëlçisë, dhe ka 20 herë më shumë vitaminë C sesa lëngu i portokallit !!!

109
0

Behet fjale per dellinjen e kuqe,nje bime me lartesi deri në 2 metra e lartë që rritet në rajone të buta dhe të ftohta.

Ata kanë një pamje të ngjashme me atë të rrushit, vetëm se ato janë të një madhësie më të vogël dhe mund të shfaqen në të zezë dhe të kuqe.

Këto fruta kane vlera te uleta kalorish për shkak të kontributit të pakët të karbohidrateve, ato janë gjithashtu veçanërisht të pasura me vitaminë C, dhe kanë një aktivitet të lartë antioksidues.

Permbajtja e substancave të tilla si “anthocyanins dhe carotenoids”, të cilat gjenden në këtë frut, rrisin sistemin tonë imunitar dhe mbrojtjen e trupit dhe ndihmojnë në zvogëlimin e rrezikut te sëmundjeve degjeneruese, sëmundjet kardiovaskulare, madje edhe kancerin.

Përveç përfitimeve të përmendura më lart, ky frut ndihmon në përmirësimin e problemeve të zorrëve në sajë të përmbajtjes së lartë të fibrave.

Ajo gjithashtu mund të jetë një aleat i shkëlqyer në trajtimin e anemisë, pasi ato sigurojnë një sasi të mjaftueshme hekuri, përveç mineraleve të tjera si kaliumi ose kalciumi.

Ai favorizon thithjen e disa lëndëve ushqyese si hekuri dhe rrit rezistencën ndaj infeksioneve, duke favorizuar një sistem të mirë imunitar.

Me këtë frut të fuqishëm ju mund të aplikoni një sërë trajtimesh natyrore për kushte të ndryshme, të cilat ne do ti shpjegojmë më poshtë:

Ndihmon ne rigjenerimin e flokeve.
Rregullon nivelet e sheqerit: në lengun e limonit shtoni dy luge gjelle pluhur te ketij fruti dhe pijeni çdo mëngjes me stomakun bosh.

Lufton diarrene.
Mund të pish një herë në ditë dhe të shikojnë se si simptomat janë zhdukur.

Burimi:/homeremediesgarden.com/
©gatuajshendetshem/përktheu j.memeli/

(Visited 742 times, 1 visits today)