KUJDES! Insekti vrases qe djeg lekuren si acid duke ju vrare dalengadale!

Një insekt i ri “vrasës” është në gjendje të përhapë një virus që ndryshon lëkurën kur preket. Nëse ndonjëherë e shihni këtë insekt, MOS u përpiquni ta vrisni me duart tuaja të zhveshura ose ta prekni atë. Sipas faqes së Qendrës së Kontrollit të Sëmundjeve (CDC), ky insekt përhap një virus në vendin e kontaktit trupor dhe qarkullon tërë sistemin njerëzor brenda disa minutave.

Ky insekt vrasës, i cili është parë si fillim në Indi, ka infektuar njerëzit në SHBA në një nivel masiv. Që nga fillimi i vitit, urgjencat në të gjithë vendin kanë trajtuar mbi 1000 njerëz për ‘India Contra Virus’. Që nga 1 janari, gati 100 vetë kanë vdekur nga kontakti me insektin vdekjeprurës. Është e rëndësishme që t’i edukoni fëmijët tuaj që të mos vrasin insektet me duart e tyre ose të lejojnë sekretimin e saj të prekë trupin e tyre. Tregojeni këtë fotografi familjes dhe miqve tuaj, sidomos fëmijëve të vegjël.

Burimi: Fitbodycenter
©gatuajshendetshem/a.c./

You may also like...

Leave a Reply