Keto jane shenjqet qe tregojne qe e keni kaluar koronavirusin dhe jeni imun ndaj tij

0
686

Mjeku i sëmundjeve infektive në Universitetin e Utah në Salt Lake City Adam Spivak thotë se nëse keni qenë shumë sëmurë, midis periudhës janar-shkurtit, ka gjasë ta keni kaluar koronavirusin dhe keni kaluar me sukses.

E para eshte nëse keni pasur ethe dhe kollë!

Nëse për disa ditë, në këtë periudhë, keni pasur ethe, kollë dhe lodhje të tepërt, ka shumë gjasa që ju ta keni kaluar virusin sepse keto jane simptomat e lehta te koronavirusit.

E dyta eshte nuhatja nese keni humbur nuhatjen dhe shijen e ushqimit!

Humbja e nuhatjes dhe e shijes, është një nga shenjat që dallon koronavirusin e ri. Rreth 66% e atyre që janë bartës me koronavirus, kanë këtë simptomë qe keshtu kjo eshte nje arsye se e kemi kaluar koronavirusit me qetesi.

Nëse e gjithë familja u sëmur njëkohësit!

Nëse të gjithë familjarët, dikush më shumë dhe sikush më pak, ka përjetuar grip,por në të njëjtën periudhë kohë, ka gjasa që e gjithë familja të ketë qenë infektuar.

Këto janë disa shenja, por jo domosdoshmërish dikush që ka pasur njërën prej tyre, ka qenë i infektuar. Vetëm testi serologjik, mund të japë një përgjigje të saktë.