Home TE NDRYSHME Këto grupe njerëzish janë më pak të rre.zikuar nga koronavirus, zbuloni nëse...

Këto grupe njerëzish janë më pak të rre.zikuar nga koronavirus, zbuloni nëse bëni pjesë tek ata

327
0

Koronavirusi nuk i infekton te gjithe njerezit ai i selksionon ata dhe ka dhe prej tyre qe jane imune ndaj koronavirusit dhe e kalojne si nje rruf te lehte.

Sipmtomat jane te ndryshme siu jane te nje nuk jane te tjetri.Disa i kanë vetëm simptoma të buta dhe te lehta, ndërsa të tjerët duhet të shtrohen në spital dhe me pasoja, e të perfundojne edhe te intubuar deri ne humbjen ndaj sipas studimeve virusi i seleksionon te infektuarit me pasoja te ndryshme.

Disa studime, një prej të cilave është botuar në revistën The New England Journal of Medicine, sugjerojnë po ashtu se personat me grupin e gj.akut

A mund të kenë rr ezik më të lartë te koronavirusit dhe nga simptomat e rënda, ndërsa njerëzit me grupin e gj.akut 0 mund të kenë rr ezik më të ulët dhe simptoma më të buta.

Megjithatë, shkencëtarët që kanë punuar në studim, thonë se nuk do t’i thoshin kurrë dikujt që ka grupin 0 të gjakut që të rrijë i qetë, sepse ka më pak rr ezik nga infeksioni megjithate ruani distancimin social perdorni dizinfektues dhe tregohuni vigjilent.