Ja si te dalloni mollen kur eshte me pesticide

Mollat qe shkelqejne dhe duken perfekte na terheqin te gjitheve qe ti blejme. Por, ne te vertete mollat qe shkelqejne mund te jene gjithgka, por jo natyrale. Madje, ju nuk i beni asnje favor trupit tuaj kur konsumoni molle te tilla. Prodhuesit perdorin nje lloj spreji qe lu jep molleve shkelqim, zgjat ne menyre artificiale freskine e tyre dhe e ndalon nxirjen.
Madje sipas nje studimi nga organizata per hulumtime mbi agrokulturen USDA, shume prodhues te mollave perdorin nje lloj shkelqyesi qe njihet si “Carnauba” dhe vjen nga nje peme braziliane por i cili eshte i destinuar te perdoret per shkelqimin e kepuceve dhe veturave. Ne vitin 2012, Europa e ka ndaluar perdorimin e kemikatit diphenylamine (DPA) pasi sipas studimeve nuk eshte arritur te sigurohet se kjo nuk perben rrezik per shendetin e njeriut.
Agjencioni per mbrojtjen e ambientit dhe shendetit ne Amerike i ka cilesuar keto pesticide si jashtezakonisht te rrezikshme dhe helmuese. Madje, ata kane bere thirrje qe qytetaret te kene kujdes te shtuar ne zgjedhjen e ushqimit duke pranuar qe te paguajne pak me shtrenjte

You may also like...

Leave a Reply