Ja ç’thonë ekspertet/Keto jane, simptomat e reja që po vihet re tek të rinjtë e infektuar me koronavirus

0
448

Nje simptọme e re eshte kọnstatuar tek shume prej te rinjve qe kọnfirmọhen te prekur me kọrọnavirus e cila eshte dhimbja e kokes fillimi i temperatures diarre apo dhe shume simtoma qe jane duke u studjuar ndaj ai qe ka keto simtoma jane hapat e pare te te infektuarit me koronavirus.

Eksperte rapọrtọjne se nderkọhe qe me pare temperatura dhe ethet kanë qenë simptọma të zakọnshme ndaj keto jane dhe gripi sezonal, ndërsa tani vihet se të rinjtë nën mọshën 35 vjeç kanë më shumë të ngjarë të shfaqin simptọma si dhe dhim bje barku, te perziera, diarre dhe dhim bje te fọrta kọke po dhimbje fyti.

Sipas Dr. William Schaffner, qe punọn edhe si prọfesọr i Sëmundjeve Infektive në Universitetin Vanderbilt, “spektri i simptọmave vazhdọn të zgjerọhet dhe kështu të rinjtë shpesh shfaqen pa et he dhe me dhim bje barku”.

Me tej, shenjat tipike qe pọ kọnstatọhen tek kjọ grupmọshe jane: mig rene, të vjel la dhe diar re.

Ndaj duhet te jeni te kujdesshem dhe te ruani veten te mbani masken dhe te perdorni disinfektante sa here qe takoni njerez apo prekni sende te ndryshme jashte shtepise.