Home SHENDETI Ja çfarë do t’i ndodhë trupit nëse bëni këtë ushtrim çdo ditë!

Ja çfarë do t’i ndodhë trupit nëse bëni këtë ushtrim çdo ditë!

142
0

Nuk ka asnjë dyshim se kjo lëvizje hyn në grupin e atyre ushtrimeve të dobishme për të gjithë trupin.

Për ta bërë ate saktë, ju keni nevojë të trajnoheni rregullisht dhe të forconi muskujt kryesore. Këto ushtrime do të shërbejnë si bazë dhe mbështetje për shpinën, duke çuar kështu në një pozicion të duhur të trupit.

Këto janë përparësitë më të rëndësishme të këtij ushtrimi:

Përmirëson qëndrimin e trupit:

Ushtrimi i rregullt do të çojë në një sjellje të qëndrueshme dhe të drejtë të trupit, pasi muskujt e barkut janë jetike për pozitën e qafës, shpinës, gjoksit dhe shpatullave.

Përmirëson metabolizmin:

Ky ushtrim do të përmirësojë metabolizmin dhe djegur më shumë energji, dhe do të ruajë normën metabolike të lartë gjatë ditës.

Ul rrezikun e lëndimit të shpinës:

Ky ushtrim forcon në mënyrë të konsiderueshme muskujt, pa aplikuar presion të madh mbi to. Në këtë mënyrë, mund t’ju ju lehtësojë dhimbjen.

Përfitimet mendore:

Ky ushtrim prek muskujt të cilat kontribuojnë në uljen e tensionit dhe stresit. Ai relakson trurin dhe është veçanërisht i dobishëm në rastin e depresionit dhe ankthit.

Kohëzgjatja e ushtrimit është 5 minuta dhe konsiston në:

-1 minutë ushtrim duke qëndruar me pëllëmbët e duarve dhe majat e gishtave të këmbës mbështetur në tokë.

-30 sekonda duke qëndruar mbështetur me bërryla dhe majat e gishtave të këmbës në tokë.

-1 minutë duke u mbështetur në tokë me bërryla dhe këmbën e djathtë si dhe anasjelltas (30 sekonda çdo këmbë).

-1 minutë duke u mbështetur në tokë me këmbën dhe dorën e majtë si dhe anasjelltas (30 sekonda çdo këmbë dhe dorë).

-30 sekonda në pozicionin fillestar dhe 1 minutë duke mbështetur bërrylat dhe majat e gishtave të këmbës në tokë.

Për më shumë shikoni ushtrimet e ilustruara në foto.

ushtrime-2