Ja 5 arsyet pse ju vjen fatura e larte e dritave..ndaj mos harxhoni me para nga sot

0
2251

Kur spina futet ne prize filloj he harxhon korent sa do e vogel apo e madhe te jete fuqia qe harxhon ajo.Ndaj pasi te flini do ishte mire te hiqni cdo spine nga priza.Pervec frigoriferit.

Dhe karikuesi i telefonin qe eshte i vogel nese e le ne prize harxhon energji elektrike dhe do ishte mire ta hiqni nga priza do ishte me mire keshtu sipas eksperteve.

Dhe mikrovala mendohet se harxhon pak por nese nuk e heq nga priza ajo harxhon 3w me shume.

E mira eshte ta heqesh nga priza.

Mos e mbani televizorin tuaj hapur nese nuk e perdorni apo nuk shikoni.

Makinerite qe bejn kafe pasi te beni kafe mos i leni ne prize por hiqini ato sepse ato ju harxhojn 3w.

Kompiuterat laptopat harxhojne energji elektrike dhe pse jane fikur deri ne 21w nese i leni ne prize.

Jane gjera te vogla por kur i mbledh te gjitha shtojne faturen tuaj te energjise elektirke.