Hapje e kufijve me BE/ I hap dera disa vendeve, çfarë u vendos perseri për Shqipërinë

0
419

Ne daten 8 gusht eshte përditësuar lista rekomanduese të vendeve të cilëve mund t’iu lejohet hyrja në BE në bazë të kritereve dhe kushteve të parashtruara tek rekomandimet dhe ato qe duan te udhetojne drejt BE.

Ndersa për Shqipërinë KE ka vendosur sërish që të mos e përfshijë në vendet që lejohen të lëvizin në zonën Shengen per shkak te numrit te lart te te infektuarve muajin e fudnit.

Duke filluar nga 8 gushti, vendet anëtare do të heqin gradualisht kufizimet për banorët e këtyre shteteve:

Australi

Kanada

Gjeorgji

Japoni

Zelandë e Re

Ruanda

Koreja e Jugut

Tajlanda

Tunizi

Uruguai

Kina, pritet konfirmimi në bazë të parimit të reciprocitetit.

Ndër kriteret që vendosin nëse duhet të hiqen kufizimet për vendet jashtë unionit janë: situata epidemiologjike, masat kufizuese duke përfshirë distancimin fizik si dhe konsiderata të tjera sociale dhe ekonomike.