Gjithmonë e para! Gjermania merr vendimin e rëndësishëm për “ndalimin” kundër COVID-19

0
883

Eshte nje nga vendet me te mira ne Europe qe po kontrollon koronavirusin me sukses dhe ajo eshte Gjermania.

Të dhënave zyrtare të publikuara në WoldMeter, Gjermania ka 62,435 të infektuar dhe kjo eshte nje shifer e ulet ne krahasim me shtete e tjera.

Por qeveria gjermane ka dhënë një lajm të mirë për shtetasit e saj pasi po planifikohet të testohen dhe shpresojne te dalin mire.

Ajo ka marre shembull nga Koreja e Jugut e cila me anë të testimit në masë ka mundur të ngadalësojë virusin.

Gjermania tashmë po teston më shumë se çdo vend tjetër evropian me një shpejtësi deri në 500,000 teste në javë, por planet e fundit do t’a dyfishojnë shifrën me shpresën për rezultate të shpejta kundër COVID-19.