Fruti që sfidon dentistin, i bën dhëmbët tuaj të bardhë si dëbora

Prej vitesh na është bërë rutinë larja e dhëmbëve dy herë në ditë, në mëngjes dhe në darkë, e kush mundet edhe më shpesh.

Përveçse kujdesemi që të mos kemi dhëmbë të dëmtuar, një vëmendje të veçantë u kushtojnë bardhësisë së tyre.

Por me sa duket pasta e dhëmbëve nuk mjafton dhe trajtimet dentare kanë kosto. Kështu për të pasur dhëmbë të bardhë si dëbora, mund të përdorni një frut që e keni në shtëpi.

Bëhet fjalë për portokallin i cili është i pasur në masë me vitaminë C. Përveçse mund ta hani lirisht, lëkurën e tij mund ta përdorni për t’i bërë dhëmbët tuaj më të bardhë.

Me lëkurën e portokallit, me pjesën e brendshme të tij fërkojini dhëmbët mirë e mirë. Këtë veprim mund ta bëni ditë përditë pa asnjë problem dhe do të shihni që rezultatet janë vërtetë të papara./a.y/noa.al

You may also like...

Leave a Reply