Home NDRYSHE Fëmija 7 vjec shoqëroi të ëmën në supermarket por nuk i kërkoi...

Fëmija 7 vjec shoqëroi të ëmën në supermarket por nuk i kërkoi ti blinte asgjë. Ajo mendonte se djali i saj ishte i sjellshëm, por momenti tjetër e frikësoi shumë!

587
0

Ne fazen e femijerise, fëmijët mësojnë shumë vetëm duke vëzhguar dhe kopjuar të rriturit rreth tyre, kështu që çfarë do të ndodhë nëse një fëmijë mbetet pa kujdesin dhe mbikëqyrjen e duhur?

Kjo nënë që punon në një kompani të huaj ndan përvojën e saj. Ajo u detyrua të shkonte jashtë vendit dhe të studionte për një vit. Për fat të keq, asaj i duhej të linte pas fëmijën e saj 6-vjeçar me nënën e saj.
Djali i saj ishte zakonisht i bindur dhe i sjellshëm kështu që ajo ishte e qetë kur e linte atë me gjyshen e tij dhe e porositi qe ta degjonte gjyshen per cdo gje. transmeton 10gjera.com.

Një vit më vonë, ajo u kthye në shtëpi dhe takoi djalin e saj tani 7-vjeçar, por qëndrimi i tij dukej ndryshe. Në vend të përshëndetjes ,ai qëndroi në distancë dhe i dha asaj një shikim të ftohtë.Ai dukej i larguar nga ajo dhe ajo mendoi se një vit larg nga fëmija i saj duhet të jetë një kohë e gjatë, kështu që u ndje shume keq.

Për tu afruar më shumë me djalin, ajo e mori djalin e saj ne supermarketin me te afert dhe i tha atij te merrte cdo gje qe deshironte te hante.
Ajo ishte duke pritur që fëmija i saj ashtu si femijet e tjere, do zgjidhte me kënaqësi ushqimet e tij të preferuara, por djali i saj nuk tha e as nuk mori gje.

Nëna ndihej e cuditur dhe mendonte se djali i saj ishte nje djale i ndjeshëm dhe i sjellshëm. Ajo vazhdoi te merrte ushqime dhe papritur mori nje kavanoz me akullore me fruta. transmeton 10gjera.com.
Kur nëna ishte gati të thoshte: “A te pëlqen kjo shije?”, Djali i saj shpejt e hapi mbështjellësin dhe e lepiu akulloren me leng frutash disa herë përpara se ta vinte në frigorifer sikur të mos kishte ndodhur asgjë!Gruaja u trondit kur pa sjelljen e çuditshme të djalit të saj dhe kur pa djalin e saj duke nxjerrë një tjetër akullore, i tha : “Bir, le të paguajmë për të fillimisht!”

Djali i saj me shikimin e tij perbuzes i tha: ‘Nuk eshte e nevojshme te shpenzoni paratë tuaja duke blerë gjithe këtë kavanoz për mua, nëna ime. Unë jam tashmë i kënaqur me vetëm disa lepirje. ” transmeton 10gjera.com.
“Mami, nëse keni para, jepjani ato gjyshes. Ajo thote që shpesh blini produkte të kujdesit të lëkurës dhe kurre nuk i keni dhënë para asaj. Ju jeni shume e mire, pse duhet të shpenzoni parate me këto produkte. Ju nuk dini se si të respektoni të moshuarit! ”

Zemra e nënës shpërtheu kur ajo dëgjoi djalin e saj. Djali i vogël para saj dukej ndryshe nga djali i saj i cili ishte gjithmonë i sjellshëm kur bisedonte me të.Ne ditet e ardhshme, gruaja u bë edhe më e brengosur.
Kur djali i saj pa vajzën e fqinjës duke vene një aksesor ne floket e saj, i tha me guxim: “Pse po vendos një aksesor flokësh? A do të bëhesh prostitutë? “Ose kur shihte dikë qe ngiste një makinë te bukur, i thoshte:” Shpresoj që të beni një aksident! ” transmeton 10gjera.com.

Pas gjithe ketyre, ajo më në fund mori një vendim për të dhënë dorëheqjen nga puna e saj dhe per te qene një nënë me kohë të plotë në shtëpi.
Edhe pse tani ajo është gjithe kohes me djalin e saj ,ndonjëherë ndihet e pafuqishme duke u përpjekur për të rregulluar sjelljen e ashpër të tij.Në javët e ardhshme, ajo mori djalin e saj në disa ngjarje bamirësie për të bërë një punë vullnetare, duke shpresuar se do të instalonte dhembshurinë e djalit të saj kur të shihte njerëzit që kishin nevojë për ndihmë. Fatmirësisht, djali i saj ngadalë filloi të ndryshonte për mirë.Tani ai nuk flet në mënyrë të vrazhdë dhe di të vlerësojë punën e madhe të njerëzve të tjerë.

Gruaja e dinte se djali i saj po kopjonte vetëm atë që ai vëzhgonte dhe dëgjonte derisa ishte larg prej tij. Për fat të mirë, nuk ishte tepër vonë për të që ta rregullonte qëndrimin e tij që kur ishte ende i vogel.Përndryshe, ai mund të ketë mësuar se nuk ka asgjë të keqe të sillesh dhe të flasësh në mënyrë të tillë të vrazhdë. transmeton 10gjera.com.

Kjo histori na tregon për rëndësinë e vëzhgimit dhe mbikëqyrjes së fëmijëve, sidomos nëse ato mbeten nën kujdesin e dikujt tjetër.Karriera mund të jetë e rëndësishme, por familja juaj është me e vlefshme.

Çfarë mendoni për këtë histori? Lini një koment dhe mos harroni të ndani me miqtë tuaj në Facebook.

/©10gjera.com
përktheu j.memeli/