E vërteta që fshihet pas serialeve turke, ‘media britanike’ zbuloi arsyet e ‘çmendurisë’ se tyre

0
1148

Serialet turke jane shume te shikueshme ku po pushtojne boten me historite e tyre te bukura dhe i mbajn njerezit lidhur pas ekranit madje në rivalitet të fortë me spektaklet më të ndjekura në Amerikë apo në Lindjen e Mesme, Azinë dhe Amerikën Latine

Është një sukses global shikueshmeria e serialeve turke kush shikon nje seri ajo e ben per vete dhe keshtu fillon te ndjekesh te gjithe historine.

Falë shitjeve ndërkombëtare dhe ndjekjes globale, Turqia zë vendin e dytë në botë pas SHBA-ve për shitjen e serialeve në të gjithë botën. Audiencë të madhe, këta filma kanë siguruar sidomos në Rusi, Kinë, Kore dhe në Amerikën Latine. Aktualisht, Kili është konsumatori më i madh i ‘dizi’ sa i përket numrit të shfaqjeve të shitura, ndërsa Meksika, pastaj Argjentina, paguajnë shumë për t’i blerë ato.

Në lidhje me arsyet që i bëjnë kaq interesante për publikun serialet turke, “The Gardian” rendit disa, si: heronjtë pozitivë, ngjarjet e frymëzuara nga jeta reale, familja si shtylla kryesore e shoqërisë, intrigat, promovimi i vlerave historike të Turqisë, trekëndëshi i dashurisë etj.

Në vitin 2023, qeveria turke të fitojë 1 miliardë dollarë nga shitja e serialeve.