A mund te gjeni se nese mund te levizni vetem 2 shkopinj cili eshte numri me i madh qe mund te krijohet?

0
865

Kuicet apo testet nuk janë thjesht argëtuese që duam të zgjidhim, por ato janë gjithashtu një mënyrë shumë e mirë për të njohur dhe testuar aftësinë e trurit tuaj.

Sipas New York Times, “Apeli i enigmave shkon shumë më thellë sesa nxitimi i shpërblimit të dopaminës për të gjetur një zgjidhje.

Thuhet se edhe vetë ideja për të krijuar një enigmë zakonisht zhvendos trurin në një gjendje të hapur, të gjallë dhe si një arratisje e këndshme ”.

Pyetja eshte: Nëse mund të lëvizni vetëm 2 shkopinj, cili është numri më i madh i mundshëm që mund të krijohet?

Përgjigja do te ishte: 51,181

Shpjegimi eshte ky:
Provoni te zhvendosni fijen e shkrepëses në fillim dhe në fund nga shifra “0” në qendër dhe përdorni këto për të bërë shifrën “1” pas shifrës “8.” Dhe keshtu e ndajme shifren 0 dhe 2 dijet e mesit te saj ishtojme pas numrin 8.