Home SHENDETI 3 Arsye pse duhet të vendosni këmbët në mur çdo ditë. Ushtrimi...

3 Arsye pse duhet të vendosni këmbët në mur çdo ditë. Ushtrimi qe rekomandon cdo mjek

94
0

Lëvizja e Këmbëzuar ose Këmbët në mur, është padyshim një nga gjërat më të lehta dhe më të thjeshta që pothuajse të gjithë mund të kryejnë në shtëpi. Kjo është një nga gjërat më të mira që mund të bëni për veten tuaj në fund të një dite të vështirë ose para një ngjarjeje të rëndësishme.
Ka disa mënyra të ndryshme për të kryer këtë ushtrim dhe zgjidhni atë sipas aftësive tuaja.

Drejtoni këmbët drejt murit
Shtrihuni në kurriz me përball me murin, ose sa më afër murit të jetë e mundur, me këmbët e ngritura lart derisa të keni vithet ngjitur me murin. Pjesa e këmbëve të këmbëve duhet të jetë përballë lart drejt tavanit dhe krahët duhet të vendosen pranë jush për të balancuar. Shuma e ngurtësisë në ije përcakton se sa afër murit janë këmbët tuaja. Idealisht, do të prekin murin, por mund të duhet pak kohë për të arritur atje.

Këmbët në një version të gjerë “V”
Për shtrirje më të thellë, bëj të njëjtën gjë siç u shpjegua më sipër, por në vend që t’i mbani këmbët drejt, hapini këmbët në formë V. Kjo do t’ju mundësojë që të ndjeni një shtrirje më të thellë në zonën e gjoksit butësisht.

Shputat e këmbëve të bashkuara
Kthejeni gjunjët jashtë dhe vendosni tabanin e këmbëve së bashku, me këmbët e shtypura kundër murit. Kjo është një shtrirje mjaft intensive, duke ju lejuar të përjetoni shtrirjen më të thellë të ijeve.
Ky version kërkon lëvizshmëri dhe balancë. Nëse është sfiduese për ju, mos e bëni.
Përfitimet e Viparita Karani:

1. Rrit qarkullimin e gjakut dhe zvogëlon inflamacionin. Kjo paraqet rritjen e rrjedhjes së gjakut dhe qarkullimin, veçanërisht pas një dite të gjatë të qëndrimit ulur. Zvogëlon edhe enjtjen në këmbë, dhe nyje.

2. Përmirëson lëvizjen e muskujve të kofshëve dhe zvogëlon dhimbjen e mesit. Kjo pozë bë tërheqjen e muskujve të cilat shpesh bëhen pasive si rezultat i qëndrimit ulur në një tavolinë gjatë gjithë ditës, duke shkaktuar dhimbje të mesit. Duke kryer këtë ushtrim, ju do të lehtësoni dhimbjen e shpinës gjithashtu.

3. Redukton stresin dhe stimulon relaksimin. Ndërsa lehtëson dhimbjen dhe rrit rrjedhjen e gjakut, kjo ju relakson. Kjo stimulim i sistemit nervor ju sjell në një gjendje më të qetë. Prandaj, ajo gjithashtu nxit gumin dhe ju lejon të bëni një gjumë më të mirë natën.

Burimi: Life4fitmama
©gatuajshendetshem/a.c./